Блогът на ТАНГРА

окт 21

10 причини, защо да изберете вентилатор за баня S&P Silent

  • октомври 21, 2013

Вентилатор Silent 100 CZ - S&P Вентилатор Silent 100 CZ - S&P

При всеки ремонт на тоалетна, баня или мокро помещение, ние се сблъскваме с проблема как да изберем вентилатор за нашата баня.

Проветряването на тоалетните и баните не само осигурява отвеждането на неприятните миризми и парите, но и предотвратява образуването на конденз, влага и мухъл в помещението.

Най-разпространеното решение за проветрение на бани и тоалетни е с осовите вентилатори за баня. За съжаление повечето от тях се характеризират с висок шум и недобра работа. По тази причина искаме да обърнем внимание на определен модел: S&P Silent

1. Основният критерии при избор на вентилатор за баня и тоалетна трябва да бъде дебита на вентилатора. Казано по друг начин, това е количество въздух, което вентилаторът изтегля от помещението 1 час. Освен дебит, вентилаторът има и напор, характеризиращ се със сила необходима за преодоляване на съпротивлвенията в комина или въздуховода.
Вентилаторите за бани и тоалетни S&P Silent са едни от най-мощните в класа си – те изхвърлят 95м3/ч и имат максимален напор 25Ра.

Вентилатор Silent 100 CZ - S&P крива на производителността

2. Вторият важен фактор за избор на вентилатор за баня, тоалетна и мокри помещения остава „влагозащитата”. Обикновено тя се обозначава заедно със защитата от прах, като „клас на защита IP хх”. Повечето производители се задоволяват с IPX4. Това означава, че защита от прах няма, а защитата от влага е 4 от максимум 5 при захранване от 230V и максимум 7 при захранване от 12V. Никой от нас не би искал да има незащитен електрически продукт в банята или тоалетната си, нали?!

Вентилаторите S&P Silent притежават най-високата защита за класа си – IP 45 (230V) и IP 57 (12V)

Clipboard01Clipboard01a

3. Както вече казахме, често срещано явление при вентилаторите за баня е техният силен и дразнещ шум по време на работа. Това се получава от вибрациите в двигателя и работното колело.

Вентилаторите S&P Silent са патентовани, като ежегодно печелят награди за най-тихите вентилатори за баня, тоалетна и мокро помещение – само 26dB(A).

Clipboard03Clipboard04

4. Вентилаторите за тоалетни, бани и мокри помещения S&P Silent имат и обратна клапа, против неприятни миризми в комина или въздуховодната мрежа.

Clipboard05

5. Консумацията на електроенергия не е за пренебрегване. Както всички продукти в последните години, така и вентилаторите биват все по-енергоефективни. Повечето производители намаляват електрическата консумация на техните вентилатори до 15-20W.
S&P Silent изразходва само 8W при 95м3/ч. Това го прави най-високоефективният и вентилатор за баня или тоалетна.

Clipboard06

6. За да задоволят изискванията на всеки клиенти, производителите се съобразяват и произвеждат различни дизайни и опции, като S&P не правят изключение.
Вентилаторите за тоалетни и бани S&P Silent се произвеждат в два различни дизайна, няколко цвята и различни цветни ленти.

Clipboard07Clipboard08Clipboard09

7. Възможностите за управление на вентилатора също влияят на избора. Вентилаторът S&P Silent може да бъде избран с вграден таймер – време, хигростат (датчик за влага) и датчик за движение. Това са част от опциите правещи гамата S&P Silent най-ефективната и добре работеща във всяка баня и тоалетна. Човек сам може да избере опциите, които желае.

Clipboard10Clipboard11

8. Повечето бани и тоалетни имат заложена PVC тръба Ф110 за вентилатор за баня. При по-големите тя може да бъде Ф120 или Ф150. Въздуховодите за вентилация биват Ф100, Ф125 или Ф150/Ф160.
Вентилаторите S&P Silent се произвеждат в три диаметъра и могат чудесно да паснат, както в PVC тръба, така и във въздуховод.

Clipboard12Clipboard13Clipboard14

9. Вентилаторите от серия S&P Silent са оборудвани  със сачмени лагери, гресирани за целия период на работа,  коeто гарантират дълъг живот и работа  над 30 000 часа. Това дава възможност за инсталиране на стена или таван.

Clipboard15Clipboard16Clipboard17Clipboard18

10. Колко години ще работи, без да се развали или забръмчи?! Това е въпросът, който вълнува всеки от нас. Разбира се, той е свързан с поддръжката на вентилатора, но ако един вентилатор S&P Silent се чисти от прах и налепи всяка година, ние Ви гарантираме 3 години безпроблемна работа – 3 години гаранция!

Clipboard19

S&P са един от петте най-големи производителя на вентилатори в света. Те притежават заводи на всеки континент и собствена дистрибуторска мрежа в повечето големи страни.
В България техен представител от 1994 година е фирма „ТАНГРА”. Вентилаторите S&P можете да закупите в търговските зали на фирмата в София, Варна и Бургас или чрез онлайн магазина Ventilator.BG.

София – 02 / 925 13 25
Варна – 052 / 611 767
Бургас – 056 / 86 12 00

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75