Блогът на ТАНГРА

апр 4

„Енергийна ефективност в системите за вентилация и климатизация. Нови изисквания и нормативна база за страните от ЕС. Решения за предстоящите предизвикателства” съвместен семинар на Камарата на Строителите в България, вестник „Строител” и фирма „ТАНГРА”

  • април 4, 2016
„Енергийна ефективност в системите за вентилация и климатизация. Нови изисквания и нормативна база за страните от ЕС. Решения за предстоящите предизвикателства” съвместен семинар на Камарата на Строителите в България, вестник „Строител” и фирма „ТАНГРА”

На 13 април 2016г., фирма „ТАНГРА” съвместно с Камарата на Строителите в България и вестник Строител организират специализиран семинар. Целта на събитието е да подпомогне дискусията за общи проблеми и предизвикателства, както и переспективи и възможности пред строителните фирми в предстоящят програмен период 2014-2020 и директивите задаващи насоките за Европа 2020. Мероприятието е строго специализирано и насочено към фирмите от строителния бранш. Трите основни теми, които ще бъдат представени и разисквани са:

  • В какво се изразява подобряване на енергийната ефективност, чрез системите за ОВК
  • Новите изисквания и нормативна база за ОВК системите в страните от Европейския съюз
  • Решения за предстоящите предизвикателсква

Фирма ТАНГРА вече пета година поред провежда семинари свързани с повишаване на енергийната ефективност в системите за вентилация и климатизация.

– През 2012г. бе дадено началото с представянето на „Отоплението с пелети“. Тогава събитието беше строго ориентирано към колеги проектанти занимаващи се с отопление. На събитието бяха показани котлите за отопление на дървесна биомаса TANGRA CL/HP, а също и котелът TANGRA CL80 (40÷80kW).

– През 2013 година екипът на фирма ТАНГРА събра колеги от Камарата на Архитектите в България (КАБ) и Камарата на Инженерите в Инвестиционното Проектиране (КИИП) на събитието „Високоефективната енергоспестяваща вентилация“. Целта беше да се дискутират общите проблеми, пред които архитекти и инженери са изправени при съвместната си работа за изпълнение на по-качествени и по-енергоефективни проекти. Едновременно с това бяха презентирани и системите за високоефективната енергоспестяваща вентилация.

– През 2014г. , фирма „ТАНГРА” събра инженери и специалисти в областта на отоплителна и вентилационна техника. Тогава бяха представени законовите инструменти за изграждане на принудителна вентилация, гамата сертифицирани климатични камери TANGRA AHU, както и съвременните системи за енергоспестяващи вентилацоинни системи.

– През 2015г., в столичния ресторант Друзья, фирма „ТАНГРА” проведе специализирано събитие на тема „Енергийна ефективност и енергиен одит в системите за вентилация, отопление и климатизация”. То беше насочено към собствениците на сгради и фасилити мениджмънт компании. Инж. Юлий Армянов представи опциите за енергийна ефективност и повишен комфорт на обитатиелите.Технико-икономически анализ, енергиен одит и срока за откупуване на различни вентилационни и климатични системи бе представен на гостите. Повече от 5 примера с изпълнени мерки за енергийна ефективност бяха представени от Иван Армянов, ръководител на ТрО.

Предстоящото събитие, екипът на фирма „ТАНГРА” би искал да събере колеги, строители, за да дискутират новите повишени изисквания и нормативна база за ОВК системи, влезли в сила за страните от ЕС в началото на 2016г. Предстоящите предизвикателства за програма Европа 2020 също ще бъдат част от семинара. Новите системи за високоефективна енергоспестяваща вентилация ще бъдат също представени на семинара. Гамата TANGRA EVB CL е изключително подходяща за изпълнение на енергоспестяваща вентилация за самостоятелни офиси, конферентни зали, училищни стаи, детски заведения и съществуващи обществени сгради.

Поканата може видите тук.

Събитието е безплатно за участниците, но се изисква предварителна регистрация: sales@tangra.bg ; events_vestnikstroitel@abv.bg

Мястото на събитието е Централен офис на КСБ на ул. Михаил Тенев №6, ет. 1.

logo-468658957 stroitel-txt1

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75