Блогът на ТАНГРА

юли 10

Фирма Тангра стана член на европейската организация REHVA

  • юли 10, 2011

На 07 юли 2011 Тангра ООД стана първата българска компания приета за поддържащ член на REHVA, европейската асоциация за отопление, вентилация и климатизация.

Асоциацията REHVA е създадена през 1963 и e единствената Европейска професионална организация, изцяло посветена на подобряване устойчивостта, комфорта и енергийната ефективност на сградите. Организацията подпомага и насърчава развитието и прилагането на методи за намаляване на енергопотребление и повишаване на енергията от възобновяеми енергоизточници.

Основните дейности на REHVA са свързани с подобряване на Европейското законодателство с цел повишаване на качеството на въздуха, по-малко изхвърлени въглеродни емисии, сертифициране на сградите, залагане на все повече продукти спомагащи за намаляване на вредните газове, сертифициране и стандартизиране на правната рамка в различните държави от ЕС.

До момента членове на REHVA са 41 фирми от цяла Европа, както и 3 организации за сертифициране на оборудване в областта на вентилацията, климатицазията и отоплението, както и повишаване качеството на микроклимата.

Организацията издава месечно списание с полезна техническа и практическа информация на английски език, което вече може да прочетете и онлайн на http://www.rehva.eu/en/rehva-european-hvac-journal.

Тазгодишното общо събрание и годишна среща на RAHVA се състоя на 18 април в Тимишоара, Румъния.  Там, освен гладуването за нов президент на организацията, бяха обявени и резултатите от тазгодишния студентски конкурс. Първото място зае Rik Maaijen от Техническия университет в Айндховен, Холандия за разработката си на тема „Енергиен контрол, ориентиран към обитаващите сградите, при който те участват в управлението  на строителните системи“.

За своите членове организацията издава също така специализирана литература, съдържаща последни новости в областта на вентилацията, климатизацията и отоплението.

Като член на тази организация, фирма Тангра се стреми да прилага всички новости в Европейското законодателство, с цел да задоволи все по-големите изисквания на своите клиенти.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75