Блогът на ТАНГРА

ное 23

Хибридни вентилационни системи – интелигентни климатични камери за училища, детски градини и учебни заведения

  • ноември 23, 2018
Хибридни вентилационни системи – интелигентни климатични камери за училища, детски градини и учебни заведения

В продължение на много години механичните и естествени вентилационни системи са се развивали отделно. В същото време изискванията за енергоспестяване в механичната вентилация бързо нарастват поради недостига на енергийни ресурси. Това принуждава инженерите и производителите на ОВК оборудване да проверят какво е пропуснато в процеса на търсене намаляването на разходите. Естествено, това води до следващата стъпка, която е разработването на концепция за вентилация, която използва и комбинира най-добрите характеристики на всяка от системите, за да създаде нов тип вентилационна система – хибридна вентилация.

 

Хибридните вентилационни системи могат да бъдат описани като осигуряващи комфортна вътрешна среда, използващи различни характеристики както на естествената вентилация, така и на механичните системи в различни часове на деня или сезона на годината. Това е вентилационна система, в която механичните и природните сили се комбинират в една интелигентна система.

 

Хибридните вентилационни системи TANGRA с прецизно интелигентно управление осигуряват вентилация и добър микроклимат при най-ниски нива на консумация на енергия. Нашите интелигентни хибридни вентилационни системи осигуряват свеж въздух в много училища в различни части на Европа. Природните и механичните подходи се комбинират в агрегати и уреди за оползотворяване на топлината с интелигентно управление TANGRA, което отчита множество съществени фактори за микроклимата и комфорта на обитателите като:

– Качество на въздуха (IAQ), където се отделя специално внимание на параметрите за въглероден диоксид CO2, VOC и влажност rH.

– Прецизна регулация на температурата

– Контролиране на влажността и премахване на влагата от помещенията

– Строго контролиране на скоростите на изтичане и смесване на двата потока

– Най-високо ниво на оползотворяване на топлината енергията

– Внедряване на високоефективни ЕС вентилатори  с прецизна регулация

– Филтрация на пресния въздух, за да се избегнат микроорганизми, алергени и полени в помещенията.

– Ниски нива на шум

За да гарантираме качеството на всички системи TANGRA, ние сертифицирахме нашите рекуперативни топлообменници TANGRA REC HiE и пълната гама от климатични камери TANGRA AHU с EUROVENT.

 

Сертификатът EUROVENT, заедно с TUV сертифицирането на прадукти от 2013г, въведената система за управление на качеството ISO 9001:2015 и системата за управление на околната среда ISO 14001, както и спазването на най-високите стандарти и регулаторни изисквания, правят TANGRA производител обръщащ внимание на всеки детайл – добри практики, околна среда и разбира се следване интересите на нашите ценени клиенти.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75