Блогът на ТАНГРА

мар 9

Какво представлява енергоспестяваща вентилация и как да изберем такава вентилационна система?

  • март 9, 2016
Какво представлява енергоспестяваща вентилация и как да изберем такава вентилационна система?

EVB_CompactПо време на международното изложение Ecobuild в Лондон, Великобритания, екипът на фирма ТАНГРА представи за първи път новото рекламно видео: “How to choose heat recovery ventilation?” или „Как да изберем енерговъзстановяваща вентилационна система?”.

EcoBuild е най-голямо строително изложение на Острова, като в последните години силно се акцентира върху енергоефективни и устойчиви системи и елементи за строителството. В дните на изложението ще бъдат представени и най-новите възобновяеми системи за проектиране, строителство и архитектура. Фирма „ТАНГРА“ представя високоефективните системи за енергоспестяване във вентилационни и климатични инсталации. Акцент на щанда на фирмата са новите енергоефективни вентилационни системи EVB Compact, енергоспестяващите вентилационни блокове за самостоятелни офиси и класни стаи, детски заведения и други, както и второто поколение на интелигентно управление TANGRA Smart v2.image-7

Видеото, което екипът на фирма „ТАНГРА” подготви специално за това изложение, е насочено основно към крайни потребители и инсталатори на ОВК оборудване. В клипчето е обърнато на подобрените строителни и изолационни материали, дограми и врати в последните години. Ефектът от тях, е че домовете ни се превърнаха в термично изолирани термоси. Поради това се образува конденз и няма достъп на пресен въздух в помещенията.

ecobuild_london-2Повишената влага води до повишаване на заболеваемостта и влошаване микроклимата, в който живеем. Отварянето на прозорци не е решение за преодоляване на този проблем. През отворените прозорци често влиза замърсен въздух, богат на полени, инсекти и най-вече шум. Затоплените помещения през зимата, при отваряне на прозорец моментално започват да изстиват. Това е разход на енергия, който изхвърляме на врабчетата отвън.

EVB_compact_clВъв видеото представянето е показана система в еднофамилна къща. Системата е снабдена с филтри за пресен и изхвърлен въздух, ЕС вентилатори и високоефективен рекуператор с автоматичен бай-пас. Така в помещенията има постоянно подаване на пресен и филтриран въздух, който се затопля благодарение на изхвърления отработен въздух.

Как да бъде избрана система за вентилация е последната точка от видеото, като фирма ТАНГРА предлага системи за инсталиране от апартаменти, до фабрики и бизнес сгради. Естествено, всеки клиент, може да се обърне към екипа на ТАНГРА, за да бъде напълно безплатно консултиран и да подбере правилната система.

Накрая най-важното е, че хората трябва да живеем щастлив и здравословен живот!

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75