Новините на Тангра

юни 27

Холистично решение за вентилация и климатизация TANGRA EVB DX с интегриран термопомпен модул

 • юни 27, 2024

Изключително висока енергийна ефективност чрез рекуперация/регенерация и интегриран модул на термопомпа с директно изпарение (DX) за затопляне или охлаждане.

Традиционните системи включват климатични камери и чилъри или котли и изискват огромно количество време за проектиране и изчисляване от HVAC проектантите, включват много работни часове за монтажници за заваряване, тръбопроводи и свързване, пускане в експлоатация и управление на системите, и не на последно място включват различни продукти от различни доставчици, което е рецепта за проблеми. ‍

Нашите иновативни термодинамични климатични камери TANGRA EVB DX решават проблеми, облекчават инсталационните дейности и намаляват главоболията!

Термодинамичните компактни климатични камери TANGRA EVB DX са напълно plug & play решение, 100% фабрично тествани и доставени с екологично чист хладилен агент (фреон). All-in-one решение, осигуряващо вентилация, отопление и охлаждане.

 

Предимства & Ползи

 • Комфортна вентилация
 • Изключително висока енергийна ефективност
 • Затопляне или охлаждане на пресния въздух
 • Здравословен микроклимат за обитателите

 • Без необходимост от допълнителен топлинен или студов център (без котел или чилър)
 • Без необходимост от тръбни работи или комплексни системи за управление
 • Един доставчик, Едно съоръжение, Една отговорност
 • Ниски инсталационни разходи – Plug & Play бързо и лесно инсталиране

 • Компактно решение, което лесно се монтира в технически помещения или навън
 • Оптимизирано капитално вложение и ниски експлоатационни разходи
 • Минимална нужда от поддръжка и дълъг живот на работа благодарение на висококачествени материали и компоненти
 • Интелигентна система за управление, фабрично пре-конфигурирана и с контрол през интернет

Висока ефективност и оптимизирани компоненти:

 • Термопомпен  модул

  Реверсивният термопомпомпен модул с изключително ефективен DC компресор с честотно управление предлага висока ефективност и прецизна работа при пълно или частично натоварване. Това увеличава общата ефективност на термодинамичната камера. Управлението чрез честотен инвертор позволява стартиране при ниско натоварване, за да се предотврати висок пусков ток.

 • EC центробежни вентилатори

  Термодинамичните рекуперативни централи са разработени с вградени електронно комутирани – EC центробежни вентилатори с композитни турбини. Използват се единствено високоефективни електродвигатели клас IE4 / IE5 и в комбинация със специално разработеното композитно колело гарантират максимална системна ефективност и ниско ниво на шум.

 • Ротационен или Пластинчат топлообменен апарат съоръженията се предлагат със сорбционни регенеративни ротационни топлообменници или алуминиеви/полипропиленови пластинчати топлообменници.

Сорбционен регенеративен топлообменник възстановява енергия и абсорбира влагата от въздушния поток, когато влажността е висока и я освобождава, когато влажността е ниска. В летен режим ротационният топлообменник възстановява както чувствителната, така и латентната енергия. Това минимизира разходите за охлаждане, намалява влажността на подавания въздух и увеличава енергийната ефективност на системата. В зимен режим възстановява влагата от изходящия въздух, подобрявайки вътрешния комфорт и намалявайки нуждата от режим „размразяване“.

Plate heat exchanger TANGRA RECАлуминиев или Полипропиленов пластинчат топлообменник възстановява енергията от изходящия въздух. Не позволява смесване на двата въздушни потока, няма пренасяне на влага, миризми или замърсявания към свежия въздух. За агресивна водна среда (минерална геотермална вода) компактните термодинамични климатични камери са произведени с полипропиленови пластинчати топлообменници.

 • Управление

  Контролът на термодинамичните климатични камери е специално разработен от екипа на ТАНГРА, за да позволи изключителна гъвкавост на сценариите и разнообразие от опции за управление, както и надеждност и лесен достъп за настройка на климатичните камери. TANGRA Smart DX позволява визуализация и контрол на всички параметри и аларми от дисплея, или чрез Modbus, или отдалечено през интернет.

 • Качествен корпус

  Корпусът на компактните термодинамични климатични камери е изпитан и сертифициран от Eurovent. Изпълнен е от алуминиеви профили и двойни панели с минерална вата за топло и звукоизолация. ТАНГРА е единственият български производител, който е сертифицирал съоръженията си с Euroevent.


Ползи за всички:

 • ОВК инженери & консултанти
  – Всичко в едно, оптимизирано и доказано решение.
  – Изпитани и сертифицирани продукти с пълни технически данни за летен и зимен режим
  – Безплатен селекционен софтуер и екип, който може да извърши подготовка на всички необходими калкулации безплатно и изключително бързо, за да подпомогне работата Ви!

 

 

 

 

 • ОВК инсталатори
  – Бърза и лесна инсталация, която спестява работни часове;
  – Plug & Play инсталиране и лесно пускане в експлоатация;
  – Без необходими хладилни техници, без допълнителни тръбни дейности, окабеляване, разширителни съдове, предпазни вентили, и т.н. Необходимо е само електрическо захранване.

 

 

 

 

 • Собственици на сгради или фасилити мениджъри
  – Висока енергийна ефективност;
  – Ниски експлоатационни разходи;
  – Устойчиви и висококачествени компоненти, които водят до дълъг жизнен цикъл;

 

 

 

 

 


Повече за климатичните камери на ТАНГРА, можете да откриете тук: TANGRA AHU & HRU
Каталог на термодинамичните камери TANGRA EVB DX
Оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация или запитвания:
office@tangra.bg / sales@tangra.bg 
Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75