Новините на Тангра

окт 24

Официално бе открит новия завод на OSRAM край Пловдив, оборудван с хигиенни климатични и вентилационни камери TANGRA AHU HYG

  • октомври 24, 2017

завод Осрам българия с климатични камери ТАНГРА

OSRAM е водещ световен приоизводител на осветителни тела и технологии, свързани с осветлението. С повече от 100 години история, основаният в Мюнхен, Германия, концерн избира България за най-новият си завод. 

През изминалата седмица бе официално открит завода с обща застроена площ от 18 000 кв. м., като инвестицията за него е приблизително 25 мил. евро и ще бъдат разкрити нови 900 работни места. Продукцията на новият завод ще включва светодиодни матрици и модули, електронни баласти, LED драйвъри, системи за управление и сензори за осветление на интелегентни сгради. 

Главен изпълнител на проекта за изграждане на завода бе строителна фирма „Кордеел България”. Строителството започна през 2016г. и завърши в средата на 2017г. В производственото предприятие има Административна част – „Зона клас А”, основно производство – „Зона клас В” и складови помещения – „Зона клас С”.

При избор на доставчик на хигиенните климатични и вентилационни камери за новоизграждащият се завод, инвеститора OSRAM изискваше системите да отговарят на стандарт VDI 6022 – чисто производство. Това ограничаваше избора на доставчик до чуждестранни производители или българска фирма с необходимите качества и сертификати.

Фирма ТАНГРА – АВ ООД е единственият производител в България на климатични и вентилационни камери със сертификат VDI 6022 и DIN 1946. Това са германски стандарти, по-късно и общоприети в Европейският съюз при изпълнение на болници и чисти производства. През 2013г. ТАНГРА сертифицира производството на пълната гама климатични камери TANGRA AHU с германският сертифициращ орган TUV Rheinland. Освен с високо качество на изпълнение и по-добра цена, ТАНГРА бе избрана и заради възможността за бързо изпълнение на проекта и време за реакция при последваща поддръжка.

В новият завод на OSRAM, фирма ТАНГРА достави, инсталира и пусна в експлоатация 17 броя хигиенни климатични и вентилационни камери TANGRA AHU HYG. Обработваният дебит на въздуха от камерите е ≈ 300 000 м3., а в различните системи възстановената енергия от рекуперация/регенерация достига до 85.4% (EN 308). Всичките доставени и инсталирани камери са със сертификат VDI 6022 и преди да бъдат пуснати в експлоатация са почистени и подготвени, както изисква стандарта за чисти производства. 

Галерия:
Снимки: OSRAM & TANGRA 

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75