Новините на Тангра

юни 22

ТАНГРА представи нова серия децентрализирани енерговъзстановяващи блокове TANGRA EVB School

  • юни 22, 2023

Здравословна вътрешна среда в училища, детски градини и офиси

Екипът на ТАНГРА работи вече повече от 10 години по изграждане на децентрализирани енергоспестяващи вентилационни блокове в училища и детски градини в Европа. Устройства на дружеството има инсталирани в учебни заведения в Португалия, Чехия, Полша и Швейцария. На база опита и нуждите за пресен и филтриран въздух, там където е най-важно – при нашите деца, ние създадохме гама от устройства за децентрализирана вентилация.

TANGRA EVB School устройствата за децентрализираната вентилация подават пресен, филтриран и с желаната температура въздух в едно помещение, без да са необходими допълнителни вентилационни елементи (въздуховодна мрежа, вентилационни решетки и др.). Те могат да бъдат снабдени с датчик за измерване качеството на въздуха. Пресният въздух автоматично се регулира, в зависимост от нуждите на обитателите, като междувременно се следят параметрите за максималната енергийна ефективност.

TANGRA EVB School позволяват изключителна свобода на инвеститори, собственици, фасилити мениджъри, архитекти и инсталатори на ОВК оборудване.

За да свалите брошурата, моля натиснете тук: TANGRA EVB School

Учени в Дания са направили изследване за социално-икономическия ефект от изграждането на вентилация в училищата. Благодарение на по-малкото заболявания и отсъствия, както на деца, така и на учители и родители, учените там са изчислили, че инвестициите в подобрение на микроклимата в училища и детски градини има ефект, както в сегашно време – по-малко пари от бюджета за болнични и лечение, така и в дългосрочен план, защото учениците запомнят повече и са по-успешни като възрастни, което води до по-висок БВП на държавата.

Какво е необходимо за доброто образование на децата?

֎ Продуктивна и устойчива система на обучение;
֎ Амбициозни и грижовни родители;
֎ Добре подготвени и мотивирани преподаватели;
֎ Уютни, светли класни стаи;
֎ Комфортни параметри на микроклимата;

Устройствата за децентрализирана вентилация TANGRA EVB School са предназначени за качествено и икономично решаване на последното изискване.

Какви са предимствата?

֎ По-добра концентрация и възприемане на знанията

Датско проучване сочи, че математическите задачи биха могли да се решават с до 14% по-бързо и ефективно при по-добър микроклимат.

֎ По-добро здраве за децата

Какъв е Европейският опит?

֎ В страните от Северна и Западна Европа доброто качество на въздуха е задължително, както за новите класни стаи, така и за вече съществуващите.
֎ В Германия, Франция и Скандинавските страни, училищтните класни стаи и тези в детските градини трябва да осигуряват минимално количество пресен, филтриран и темпериран въздух от 25м3/ч. на всяко дете.

За да свалите брошурата, моля натиснете тук: TANGRA EVB School

Вентилацията в училище струва 36 стотинки на дете на ден!

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75