Блогът на ТАНГРА

авг 12

ТАНГРА изпълни системите за екстракция на прахове в „Луфтханза Техник София”

  • август 12, 2013
ТАНГРА изпълни системите за екстракция на прахове в „Луфтханза Техник София”

Предистория: Луфтханза Техник – София“ е открита в края на 2007г. като петата високо конкурентна база за основен ремонт и поддръжка на тясно – корпусни самолети в Европа.

При ремонтните дейности се прилагат шлифовъчни операции, при които се отделя значително количество прах. При изграждане на първия етап на базата бяха инсталирани три вакуумни системи за прахоулавяне: 2 на база FlexPack 1000 с по 7 смукателни точки с автоматични вакуумни клапани TAV 50 FV/MV-W и една на база VAC 20 -3000 ASC, High Vacuum Starter (PLC) 6, FlexFilter Twin, и 16 клапани TAV 50 FV/MV-W.

По проект в едно от помещенията с интензивно отделяне на прах бяха инсталирани само – засмукващи филтри, които не оправдаха очакванията.

Lufthansa Technik2 Lufthansa Technik Nederman - Lufthansa Technik

 

 

 

 

 

Решение: При  изграждане на втория етап от разширението на базата традиционно бе инсталирана вакуумната система на база VAC-20 -1500 ASC, High Vacuum Starter (PLC) 4, FlexFilter Single и 14 броя TAV 50 FV/MV 24V, 4 от които свързани към балансирани рамена  BA 250.

За проблемното помещение беше реализирана „push-pool” чрез засмукване от подови скари и връщане на пречистения въздух през тавани перфорирани решетки. Системата включва още: FilterMax DF 80, вентилатор Fan NCF 120/15, Fan Starter 11, защити от пожар и или прегряване, надлъжно заварени въздуховоди и алармен блок.

Lufthansa Technik5 Lufthansa Technik3 Nederman - Lufthansa Technik Sofia

 

 

 

 

 

 

Ползи: Ефективно и енергоспестяващо решение осигуряващо безопасна и чиста работна среда.

Nederman е водеща световна фирма в областта на локалната екстракция и въздушната филтрация като основната й цел е поддържането на безопасна и ефективна работна среда чрез голямо разнообразие от филтри, екстракторни и вакуумни системи, настолни рамена и самонавиващи се пружинни макари. „ТАНГРА – АВ” ООД е оторизиран представител на Nederman за България от 2004г. като за целия период на сътрудничеството си имат завършени множество успешни проекти. Основните дейности, в които се използват системите Nederman можете да откриете тук.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75