Блогът на ТАНГРА

дек 4

Уникална въздушна завеса за кръглите въртящи врати на „МОЛ България”

  • декември 4, 2012

В последните години у нас станаха много популярни устройствата тип „въздушна завеса“.  Те са с несложна конструкция, лесни за монтаж и експлоатация. Със силната си въздушна струя създават температурна бариера на входа на дадена сграда и осигуряват запазването на вътрешния микроклимат и комфорт. Наред с различните изолации и много различни подходи за повишаване на енергийната ефективност „въздушната завеса“ ограничава топлинните или хладилни загуби.

Изключително ефективни са в магазини, заведения и обществени сгради, където има непрекъснат човекопоток.

Освен добре познатите стандартни устройства за въздушно преграждане на врати и прозорци, съществуват и въздушните завеси за кръгли въртящи се врати – уникални устройства, които е необходимо да отговарят на редица изисквания за успешно и ефективно използване. Както и стандартните, така и въздушните завеси за кръгли въртящи се врати са предназначени да ограничат достъпа на външен въздух през вратите на вече затоплени или климатизирани помещения.

Поради необходимостта от високотехнологично оборудване и спецификата на конструкцията този тип „въздушна завеса за въртяща врата“ се произвеждат и предлагат само от няколко компании в света, между които е и българска фирма – производител.

По време на довършителните работи по проекта MALL BULGARIA, в конкуренция с няколко европейски компании, фирма „ТАНГРА“ беше избрана за доставчик на въздушните завеси за въртящите врати. Българската фирма в най-висока степен удовлетвори изискванията на клиента с уникалната си разработка, срок за изпълнение и цена. В съкратен срок, изделията бяха произведени и изпитани в аеродинамичната лаборатория на „ТАНГРА“ и след полагане на прахово – полимерното покритие в цвета на вратите са предадени на клиента.

Когато посетите новооткрития „МОЛ България“ ще усетите приятната топлина от въздушните завеси за въртящите врати!

air curtains for revolver doorair curtain for revolver door

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75