Новините на Тангра

май 29

Нов безплатен софтуер за избор на REC и EVB AL/AL+

  • май 29, 2014

На официалния ни сайт, в секцията ИНСТРУМЕНТИ, вече можете да откриете двете изцяло обновени програми за избор на рекуперативни топлообменници (REC) и енерговъзстановяващи блокове (EVB AL/AL+).

Програмата за изчисляване на рекуперативни пластинчати топлообменници дава възможност за бърз избор на съоръжение на база необходимия дебит. В следващия прозорец вече имате възможност да въведете подробни данни за инсталацията, на база на които се изчисляват температурите на изхода на топлообменика и неговата ефективност.

При крайния резултат, програмата дава възможност за избор на типа топлообменник – REC AL (стандартна серия) или REC AL+(серия с повишена ефективност).

Програмата за изчисляване на енерговъзстановяващи блокове е разработена по сходен начин, като за по-подробни изчисления, ви дава възможност да въведете данни за дебит на пресния и отработения въздух, входяща температура на двата потока със съответната влажност на въздуха.

Като допълнителна опция можете да изберете автоматичен байпас, фин очистващ въздушен филтър и/или отоплителна секция, вградени в основното съоръжение. И тук ,като крайна опция може да се избере типа на рекупеативен пластинчат топлообменник – AL или AL+.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75