Новините на Тангра

окт 26

Пречиствател на възуха TANGRA AirSterilizer 07

 • октомври 26, 2020

TANGRA AirSterilizer 07 

Пречиствателите на въздух намаляват разпространението на вируси, алергени и други замърсявания в затворени помещения.

 

Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията информира, че вирусни заболявания, както и Covid-19 се разпространяват, чрез въздушни патогени. Съгласно препоръките, публикувани на сайта на центъра, при увеличаване количествата на чист и пресен филтриран въздух, ОВК системите могат да разреждат и унищожават патогените във въздушните потоци и да смекчават разпространението на болестта.

 

 

Световната Здравна Организация препоръчва използване на HEPA филтри, за предотвратяване разпространението на вируси и аерозоли, включително и корона-вирус и до 99.95%. Използването на системи с такива филтри води до намаляване рисковете от инфекция и заразяване на обитателите.

 

 

 

Унитерситета Johns Hopkins извърши изследване и доказа, че корона-вируса SARS-CoV-2 (Covid-19) може да бъде унищожен при правилно облъчнане с UV-C.  Спорите на бактериите, вирусите и гъбите, изложени на UV-C светлина умират и въздуха може да бъде пречистен до 99.99%.

Устроствата за стерилизиране на въздуха TANGRA Air Sterilizer 07 са създадени като високоефективно решение за елиминиране на вируси, бактерии и борба с корона-вируси.

Въздушните стерилизатори извършват тристепенно пречистване на въздуха:

 • Първата фаза е механично пречистване на твърдите частици, чрез въздушен филтър ISO еРМ10 50% (ISO16890) / М5 (EN779).
 • Втората фаза е улавяне на аерозоли и вируси, чрез въздушен филтър HEPA H13 (ISO16890 / EN779).
 • Третата фаза е облъчване на патогените, чрез UV-C лъчение с дължина на вълната 253.7nm. 

 Уредите за пречистване на въздуха TANGRA Air Sterilizer 07 работят тихо и осигуряват максимална ефективност, чрез висока степен на обмяна на въздуха. Те са изключително подходящи за работа в лекарски кабинети, болнични заведения, чакални, офиси, търговски обекти, бензиностанции, изложбени зали, производства, училища, детски градини и обществени сгради.

AirSterilizer_TANGRAПредимства:

 • Филтрира повече от 99.95% от аерозолите и вирусите от въздуха в помещенията.
 • Стерилизира въздуха, чрез UV-C облъчване (253.7nm), което гарантира 99.99% пречистване.
 • Високи степен на обмен на въздуха.
 • Изключително тиха работа, благодарение на шумоизолация на корпуса и вградени шумозаглушителни кулиси.
 • Нисък разход на енергия, благодарение на високоефективен EC вентилатор, с клас на електрическа ефективност IE5.
 • Лесно и бързо пускане в експлоатация, без необходимост от технически специалисти (Plug&Play).
 • Дълъг експлоатационен живот и ефективна работа, благодарение на трите фази на филтрация и стерилизация на въздуха.
 • За разлика от други UV-C стерилизатори, TANGRA AirSterilzer 07 може да работи докато обитателите са в помещението и не вреди на тяхното здраве, благодарение на затворените UV-C излъчватели в корпуса на съоръжението.
 • Умно разпределение на въздуха, като замърсения въздух се засмуква отдолу (поради тежестта на вирусите), а пречистеният въздух се подава в горната част на помещението, над главите на обитателите.
 • Модерен и компактен дизайн. Възможност за лестно преместване от едно помещение в друго.   UV-C облъчване:

Облъчване с дължина на вълната под 200nm трансформира кислорода във въздуха в озон, който в определини нива може да бъде полезен, но при превишаване концентрацията може да бъде токсичен. Използваните UV-C излъчватели имат вълна над 200nm, което гарантира че няма да бъде образуван озон.

Директната UV-C радиацията уврежда кожата и може да причини уврежданияУстройствата за стерилизиране на въздуха TANGRA AirSterilizer 07 са конструирани, така че по време на работа радиацията остава в съоръжението и облъчва само въздуха, а обитателите не са пряко изложени на лъчение и тяхното здраве е предпазено. По време на обслужвнате и подмяна на филтрите, UV-C лъчителите не могат да бъдат включени.

В Европа, хората прекарват между 70 и 90% от живота си в затворени пространства. Въздухът, който дишат е жизненоважен. Модерните сгради и строителни елементи не позволяват естествено проветрение. Сградите се превърнаха в термос. Човешкото здраве и трудоспособност са силно свързани с качеството на въздуха, който диша. Децата се нуждаят от чист въздух дори повече от възрастните. Чистия въздух спомага за избягване заболявания, алергии и дори астма.

 

На база повече от 30 години опит в конструиране и производство на вентилационна и климатична техника, сертифицирана от TÜV Rheinland и Eurovent, ТАНГРА създаде устройствата за пречистване и стерилизиране на въздуха, за да може да помогне борбата срещу аерозоли и вируси, включително Covid-19. Съоръженията TANGRA AirSterilizer 07 спомага и за намаляване алергите и подобряване качеството на живот на хората. Всичко това води до по-висока производителност и по-здрави обитатели

 За да разгледате брошурата, моля натиснете тук: TANGRA AirSterilizer 07

 

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75