Новините на Тангра

май 29

ТАНГРА достави високотемпературни вентилатори S&P за новата „Арена Бургас“

  • май 29, 2023

Arena Burgas - TANGRAНа 18 май 2023 г. бе тържествено открита най-голямата спортна зала в България – „Арена Бургас“. Специални гости на събитието бяха президентът на Република България Румен Радев, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

Строежът на залата е започнал през 2014 г., като при завършването й, тя е с капацитет от 5200 места и допълнителни подвижни трибуни за още 2000 души. Арена Бургас може да побере до 15 000 души, а теренът е с бетонна основа и върху него могат да се изграждат всякакви настилки – за баскетбол, волейбол, тенис, лека атлетика, гимнастика, борба, бокс и т.н. В комплекса има още две зали и триетажен паркинг.

В края на 2022 г., от екипа на ДЗЗД „Дворана“ се обърнаха към „ТАНГРА“ за консултация, избор и монтаж на високотемпературни отдимителни вентилатори. Благодарение на дългогодишния си опит и експертиза, ТАНГРА предложи решение с вентилатори Soler & Palau THGT, които са изпитани и сертифицирани за работа с високи температури. След предоставяне на паспорти и сертификати, вентилаторите бяха одобрени от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Бургас.
При изключително кратки срокове ТАНГРА достави и монтира 20 бр. високотемпературни вентилатора Soler & Palau THGT, както и обратни клапи за тях, произведини във фабриката на дружеството в гр. София. Екипът на ТАНГРА изпълни всички дейности за 31 работни дни – от сключването на договор, през производството на вентилаторите в завода на S&P до Барселона, до доставката и изпълнението на монтажните  дейности. 12 от вентилаторите са за дебит 76 000 м3/ч. и са монтирани в специализирана конструкция в покрива на сградата, а 8 са за дебит 95 000 м3/ч. и са в две обособени части на стенната обшивка на сградата. Това гарантира отдимяване по най-добър начин и едновременно спазване на всички правила и норми за съоръжения от този тип.

На 18 май 2023 г. залата бе официално открита с баскетболната среща между Черноморец-Бургас и Рилски спортист-Самоков.

Екипът на „ТАНГРА“ благодари за съвместното сътрудничество и партньорство на ДЗЗД „Дворана“ и инж. Николай Николов от „Билдникс“ – управляващ партньор на дружеството и председател на ОП на КСБ – Бургас.

 

 

 

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75