Новините на Тангра

ное 18
CSR

Успешно приключи 3 седмичен курс за стажанти от Италия в ТАНГРА

  • ноември 18, 2019

курс за стажанти от Италия в ТАНГРА

На 15.11.2019г. успешно приключи 3 седмичен курс – стаж на деца от техническото училище в Потенца, Италия. ТАНГРА бе партньор и домакин на 8 ученика, изучаващи модерни строителни системи и възобновяеми енергийни източници. В рамките на престоя си, всеки работен ден учениците от Италия се запознаваха с детайли от ОВК системите и се включиха в производството на вентилационни елементи, решетки и центробежни вентилатори. През цялото време, за стажантите имаше отговорен специалист от екипа на ТАНГРА, който им показваше и следеше за тяхната безопасност.

Това обучение е изключително важно за нас, както и стажантските програми като цяло. От една страна, ние сме длъжни да подготвяме следващите поколения за работата в ОВК сектора, както в България, така и в Европа. От друга страна, тръгвайки си от тук, тези деца вече знаят, че произведеното в България означава качество и надежност. Създаваме по-добро име на българските продукти в Европа.
Иван Армянов, управител „Търговски отдел”.

През първата седмица, за децата бяха организирани и проведени различни курсове и презентации, за да се запознаят по-детайлно с различните компоненти и системи за вентилация, климатизация и отопление. Тези обучения имаха за цел да надградят знанията им получени в училище, както и да им помогнат да вникнат в специфичните страни на ОВК решенията и изискванията към сгради.

По време на стажантската им програма, на учениците от Италия бяха представени различните дейности в една инженерингова фирма: от инженер-проектант, ръководещ различни проекти, през машинен-инженер, конструктор на ОВК продукти, търговец и специалист в отдел техническа информация и оферти, където инженерите консултират клиентите и инвеститорите и накрая производствен отдел. В производството на фирма ТАНГРА, учениците от Италия преминаха първо курс по здравословни и безопасни условия на труд. След това, разделени на различни групи, те се включиха в производството на вентилационни решетки и дифузори, центробежни вентилатори и вентилационни елементи. Двете групи от стажанти имаха и два дни работа в участък за прахово-полимерно боядисване на детайли за ОВК продукти.

На 12.11.2019г. учениците от техническото училище присъстваха и на обучението, част от ТАНГРА ОВК Академия за вентилатори, проведено съвместно с Ziehl Abegg. Там те се запознаха и с различните видове вентилатори, новостите при електродвигателите и вентилаторите, както и енергийните класове. Повече за курса, можете да откриете тук: https://www.tangra.bg/nw_BG_159.html

Обучението завърши с връчване на сертификати и по един малък подарък, свързан с годишнината на  ТАНГРА. Екипът на компанията се надява, че това ще бъде само пъвата от цяла серия стажантски програми, а също и че децата от техническото училище в Потенца са вече и емоционално свързани с България. 

Успешно завърши курс за стажанти от Италия в ТАНГРА

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75