Блогът на ТАНГРА

авг 6

Nederman – как да подобрим работната среда

  • август 6, 2013
Nederman – как да подобрим работната среда

Металообработваща промишленост

Решенията на Nederman за металообработващата промишленост включват продукти и системи, които създават добра работна среда и допринасят за ефективността при заваряване, рязане, шлайфане и други металообработващи дейности, особено в машиностроенето.

Заваряване

Индустриите, включващи в дейността си заваряване винаги са били ключова област за Nederman. Днес компанията е световен лидер в разработването и предлагането на системи за улавяне и филтриране на вредности, отделяни в процеса на заваряване.

Welding_nederman

заваръчни рамена - Nederman

 

 

 

 

Димът, отделян при заваряване причинява здравословни проблеми и може да окаже негативно влияние върху производителността. Резултатът е намаляване на капацитета и увеличаване на отсъствията по болест, които могат да доведат до намаляване на печалбата. Не само заварчиците обаче са подложени на риск в незащитена среда. Производственото оборудване и крайните продукти също са повлияни от слабите и неадекватни мерки за безопасност.

От обикновен абсорбатор до цялостна система

Nederman предлага всичко – от обикновени екстракторни рамена за дима, създаван в процеса на заваряване до цялостна система, както за отделни работни помещения, така и за цели производства. Компанията също така предлага и цялостни решения за улавяне  на заваряващите роботи и машини в автоматизираните производства. Системите  за роботи са базирани на удобен за монтаж на заваръчния пистолет смукател , който улавя дима в процеса на заваряване директно от източника и вакуумен агрегат с интегриран филтър, който улавя рисковите частици. Nederman покрива всички ключови области – от консултиране и проектиране на инсталацията до следпродажбеното обслужване.

Повишаване на капацитета

Чрез придобиването на Dantherm Filtration, продуктовият асортимент на Nederman се разшири с филтри и системи с по-голям капацитет, предназначени за по-големи съоръжения и производствени участъци. Те се използват, например, в производства, в които има множество установки за плазмено или лазерно рязане. Базирана на по-широкия асортимент, компанията стартира нова концепция за предлагане на екологични и икономически ефективни решения както за малки, така и за големи производства.

Машинно обработване

Nederman предлага системи за:

–          Улавяне и филтриране на маслени мъгли

–          Улавяне и филтриране на дим и прах

–          Щадящо почистване

–          Рециклиране на отпадни продукти

Nederman може да предложи системи за обработка на метални стружки, изградени по задание, чиято работа е не само да транспортира отпадния материал, но и да го отдели от охлаждащите флуиди и да го натроши, с което се създава стойност, чрез промяната от разходоемък и обемен процес до стойностен пазарен продукт.

Охлаждащата течност на всички видове системи се почиства, за да осигури високото качество на продукцията и да удължи живота й. Маслената мъгла се филтрира, за да осигури безопасна работна среда, а машините, подовете и продуктите се почистват с помощта на преносима или стационарна вакуумна система. Опитните специалисти на ТАНГРА, която е основен представител на Nederman за България, могат да оптимизират всяка система в зависимост от потребителските нужди и изисквания.

Сервизи и пожарни депа

Nederman предлага широка гама от продукти и системи за улавяне и екстракция на изгорели автомобилни газове, което способства за създаване на ергономично и ефективно работно място и в същото време допринася за подсилване на марката на производителите на превозни средства като създава в клиента усещане за професионализъм.  Решенията могат да бъдат приложени за всички видове превозни средства – от коли до тежкотоварни автомобили.

Exhaust_hose_reels Nederman - локална екстракция в пожарни

 

 

 

 

Независимо от размера на помещението, броя на превозните средства в него или честотата на повикване, Nederman предлага широка пазарна гама от продукти и системи за улавяне на отделяните вредни емисии от линейки или пожарни камиони. Със своя 60-годишен опит, компанията е пионер в областта, като има над 100 000 инсталирани системи за локална екстракция в пожарни по цял свят.

Nederman предлага самонавиващи се макари и системи за дистрибутиране на почти всички видове флуиди като нефт, въздух, смазочни материали, греси, ацетилен,   вода и др. Компанията притежава рамкови споразумения с основните производители на превозни средства като BMW, Volvo, Citroen и др. Системите на Nederman също така могат да бъдат открити и в помещенията за тестване на автомобили.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75